20120212

Kun mä reissuun lähdin ja palasin

Ohhhoi nyt on hyvä aika aloittaa kertomus kuukauden takaisesta reissustani. Kertomus alkaa Lontoosta, joka oli meidän alku- ja lähtömestamme. Ah Lontoo. Kaupunki jossa on pakko käydä vähintään kerran vuodessa. Seuraavina kertoina voisi kuitenkin lähteä tutkimaan enempikin Englantia, koska koko maa on ihan meikän suosikki. Vaikka siellä pari vuotta takaperin vietinkin about puolet vuodestani, ei tutuksi tullut kuin pikkuisen Etelä-Englantia ja Lontoon mestat.






Hotellina toimi menomatkalla ihana neljänkimppahuone laadukkaassa Airways hotellissa. Oltiin muuten tulomatkallakin neljänkimppahuoneessa, ei oltu vissiin saatu tarpeeksemme vielä toisistamme päälle kahden viikon reissun jälkeen. Lontoosta on ihan törkeen vaikeeta löytää mitään edukkaita huoneita, ehkä sen takia päädyttiinkin näihin kimppa ratkaisuihin. Vähän jäi harmittaa pihistelyni alkumatkalla tuolla appelsiinimehubaarissa. Sama minne suuntaan baarissa katsoi, joka puolella möllötti appelsiineja. Mikko oli rikas ja osti aamupalajuomaksi lasillisen tuorepuristettuamehua ja aij että oli namua kun sai lorauksen maistaa !







 Camden Town on paikka jonne on ehdottomasti päästävä fiilistään aina kun Lontooseen matkustaa. Mesta täynnä vintagekauppoja ja erikoisenhelmensiistintyylisiä tyyppejä. Like Like Like ! Camdeniin oli eksynyt myös huippulaadukkaita putkia ja karvatohveleita. Löysin uuden tuttavuudenkin, ystäväväni oluen. Ennen se ei meinannut millään mennä kurkusta alas, mutta tästä ystäväisestä, Crabbiesta, se alkoi. Melko tyttöolutta, helppo ensikertalaisille.





Ruokakulttuuri on Lontoossa jotain todella mahtavaa. Suorastaan suuri elämys. Ranuja ranuja ranuja ranuja ja kylkeen purilaista tai rasvaista kalaa. Ei ihmekään kun pötsi pullotti jo kolmantena reissupäivänä. Ehdoton Lontoon helvetti oli m&m world. Eräs matkaseuralainen on varmasti toista mieltä, pähkinäfani kun on. Toisaalta tällänen herkkupeppu oli aika fiiliksissä siellä kun näki ne kaikki värikkäät karkkiputket kaupan toisessa kerroksessa. Oi niitä värejä !

Ja rinkka selässä jännittyneenä kohti lentokenttää. Mitäpä se Aasia tuokaan tullessaan. Ei ainakaan paksuja villahuiveja.

Jöös, se oli Lontoo. Köyhillä kuvilla ja kuivalla tekstillä. Annettakoon anteeksi, onhan kuitenkin yö ja mimmi kuumeessa. Ehkä kuulemme jatkoreissusta mahdollisimman pian. Nyt tää puliukkonenäinen mimmi painuu pehkuihin. Kroooh hooh kroooh zzZzz.

Ei kommentteja: